Miksi pinnat käsitellään puhalteilla?

 

 

Jotta uusi maalipinta kestää mahdollisimman pitkään ja näyttää hyvältä, tulee maalattava pinta käsitellä huolellisesti. Erilaiset puhallusmenetelmät sopivat tähän tarkoitukseen erinomaisesti.

 

 

Hiekkapuhallus

 

Miten hiekkapuhallus tapahtuu?

 

Käsiteltävä kappale sijoitetaan ensin maalauskärryyn, jolla se kuljetetaan puhallushuoneeseen. Hiekkapuhalluksessa hiekka päästetään säiliöstä hiekkapuhalluskelloon, joka saa aikaan puhallukseen tarvittavan paineen. Tämän jälkeen kelloon päästetään ilmaa, minkä johdosta hiekka tulee kovalla paineella ulos suuttimesta. Hiekkapuhallus poistaa tehokkaasti pinttyneimmätkin liat, kasvustot ja vanhat maalit, sekä karhentaa pintaa siten, että uusi maali tarttuu siihen hyvin.

 

 

Lasipuhallus

 

Miten lasikuula- ja lasimurskapuhallukset toimivat?

 

Lasimurska on kierrätyslasista valmistettua, pyöristettyä lasihiekkaa. Murskan karkeutta voidaan säätää kohteen mukaan, jotta se ei vahingoita pintoja. Lasikuulat puolestaan ovat vielä lasimurskaa hellävaraisempia, eivätkä ne pölyä kuten lasimurska.

 

Lasikuulat ja lasimurska ovat myös ympäristöystävällisiä ja turvallisia vaihtoehtoja: ne eivät sisällä lainkaan kemikaaleja tai myrkkyjä ja ne ovat valmistettu ekologisesti kierrätysmateriaalista.
 

Lasikuula- ja lasimurskapuhalluksen teho perustuu kuulien tai murskan puhaltamisesta kovalla paineella puhdistettavalle pinnalle. Puhallus jättää jälkeensä kevyesti mattaisen, ehjän ja kuivan pinnan, joka voidaan käsitellä esimerkiksi maalaamalla välittömästi puhdistuksen jälkeen. Lasikuula- ja lasimurskapuhallus on hellävaraisempi kuin hiekkapuhallus, mutta tehokkaampi kuin esimerkiksi soodapuhallus.

 


Soodapuhallus

 

Hellävaraista mutta tehokasta puhdistusta.

 

Menetelmässä käytetään natriumkarbonaattikiteitä, eli suomeksi sanottuna ruokasoodaa. Sitä puhalletaan puhdistettavaan kohteeseen kovalla teholla, jolloin sitkeäkin lika irtoaa hellävaraisesti, puhdistettavaa pintaa kuluttamatta. Soodalla voidaan puhdistaa mm. rakennusten seiniä, ajoneuvoja, moottoreita ja koneen osia.

Soodapuhallukselle soveltuvia käyttökohteita:

 

  • Rakennusten seinät, kuten hirsi- ja puuseinät (tummentumien ja/tai maalin poistot ym.)
  • Graffitien, maalien ja töhryjen poisto kiviseiniltä
  • Maalien puhdistus erilaisista ajoneuvoista ja veneistä
  • Ajoneuvojen metalliosien, koneosien, moottorien ym. puhdistu
  •  Lian, rasvan, pinnoitteiden, maalin, ym. poistot yleisesti

 

 

 

Pintakäsittely maalauksella

 

Pintakäsittely on tärkeä osa teollisuustuotteiden valmistusprosessia. Virheettömästi suoritettu maalaus takaa tuotteelle pitkän elinkaaren, sillä se suojaa asianmukaisesti toteutettuna tuotetta korroosiolta, UV-säteilyltä ja kemikaali- tai ilmastorasitukselta parhaimmillaan kymmeniä vuosia, jopa ilman huoltomaalausta. Tarkoituksenmukaisesti käsitelty pinta luo myös visuaalisuudellaan positiivista laatuvaikutelmaa tuotteesta ja sitä valmistavasta yrityksestä.